HOE HET BEGON!!!!     hetbegin.jpg (26361 bytes)   hetbegin3.jpg (20779 bytes) klik op foto voor groter. en nu? wimvandeheijning5.jpg (58285 bytes) 

(wings2.JPG (59006 bytes) wings1.JPG (69002 bytes) spatbord en neusstuk1.jpg (71211 bytes) deze spatborden en polyester neus zijn te koop! ook in wit.)

Het begon in 1979, er werd meegedaan met een Ford Major, op wedstrijden in Valkenswaard, Beekse Bergen, Rijsbergen.  

foto Valkenswaard 1979

Er was meteen resultaat! De allereerste wedstrijd, die in Rijsbergen, werd winnend afgesloten!  Wim had de smaak te pakken!  De volgende jaren werd er naast de Ford Major ook meegedaan met een Ford 5600. echter met minder resultaat...Er moest vaak uren worden gereden over de weg om op een wedstrijd mee te kunnen doen. Vooral in het begin waren er nog weinig wedstrijden en dus moesten er vaak grote afstanden worden overbrugd.

      foto; Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

De grote ommezwaai kwam toen de Ford Major werd verkocht en een Ford 8600 de plaats innam.  De Ford 5600 werd ook aan de kant gezet. En na een winter sleutelen, de cabine eraf, wielgewichten werden verwijdert, andere achterbanden erop, Firestone 20.8X38, achterspatborden, een polyester neusstuk enz, (met dank aan Peter Kools en Coen van Gorp).

Ook hier was het meteen de eerste wedstrijd raak!  In Luyksgestel, na eerst 60 km over de weg gereden te hebben, (met dank aan Jan Verhoeven) werd de eerste, eerste plaats gepakt, vele eerste plaatsen zouden nog volgden….

De kroon op het werk was het behalen van het Nederlands Kampioenschap in de 4.4 ton standaard klasse in 1987.

Een dieptepunt volgde al het jaar daarop…Bij het rijden naar het wedstrijdterrein om de titel te verdedigen, bleek dat tijdens de heenreis de schakelvork van de achteruit versnelling losgetrild te zijn…Het gevolg was dat de achteruit niet meer werkte, en dus kon er niet op eigen kracht voor de sleepwagen gereden worden…., dat  volgens de reglementen verplicht is…......     weg titel…....

De concurrentie bleef niet stil zitten, dus er moesten meer pk’s komen  1989; Toen dan ook de motor last begon te krijgen van kafficatie, lekkende cilindervoering, werd de 6 cilinder vervangen door een nieuw motorblok voorzien van turbo, een TW 25 motor. Al na 10 draaiuren werd er al weer een sleepwagen achter gehangen, een tweede plaats was het resultaat, net achter de MF 1155 van Peter Manders maar voor de Ford 9600 van de gebr van Dijk!

  foto; Achel in BelgiŽ.

Jaren van vele overwinningen volgde. Maar de concurrentie bleef wederom niet stilzitten, na het monteren van grotere plunjers in de brandstofpomp kwam de vraag? Tot hoe ver gaan we om vooraan te blijven rijden???

In 1996 kwam het antwoord want er werden onderdelen aangeschaft voor de bouw van een special.  Van Kees van Bavel werd het frame, achteras, versnellingsbak en banden overgenomen (Super Smokey)   In BelgiŽ werden 2 Continental motoren gekocht (in de krat).  Met dank aan Jan de Werdt werd dit samengevoegd tot;

  JEROMMEKE 4.

Het eerste begin was moeilijk, de motor wilde niet perfect lopen, de Continental knalde er lustig op los. Het werd de grootste herriemaker van de ITTC.  In 1997 werd er de andere motor in gelegd en het geheel werd voorzien van een zwarte laklaag en de spatborden kregen "special paint" (met dank aan Ria Bernards, de buurvrouw).  Het resultaat was verbluffend want deze motor liep als het spreekwoordelijk zonnetje, de hoeveelheid verbruikte brandstof werd met de helft gereduceerd en het vermogen werd verdubbeld….Opnieuw werden er weer eerste prijzen behaald.  

In 1998 werd de Ford 9600 met veel meewoed verkocht aan Leon Vissers. een hoofdstuk werd afgesloten.....